Bądźmy szczerzy. Wszyscy zetknęliśmy się z użytkownikami, którzy są, mówiąc wprost, irytujący. To w porządku, jeśli są to osoby, których nie masz obowiązku śledzić. Ale jeśli chodzi o osoby, takie jak członkowie rodziny, nie możesz im pomóc, ale nadal pozwalasz im być. W tym samym czasie możesz zdecydować się na ich zablokowanie. Tak więc, być może zastanawiasz się, co się dzieje jeśli zablokujesz kogoś na Twitterze, czy może on zobaczyć twoje tweety.

If You Block Someone On Twitter Can He See Your Tweets
Poradnik na temat tego, czy jeśli zablokujesz kogoś na Twitterze, może on zobaczyć twoje tweety 3

Czy jeśli zablokujesz kogoś na Twitterze, może on zobaczyć twoje tweety?

Blokowanie pozostaje najprostszym sposobem na usunięcie użytkownika z Twojej listy “Naśladowców”. Mówiąc prościej, jeśli kogoś zablokujesz, ten ktoś, mówiąc wprost, zerwie z Tobą wszelkie więzi. To znaczy, na platformie. To samo odnosi się nie tylko do Twittera, ale do każdej innej platformy mediów społecznościowych. A zatem, zagłębmy się w sedno sprawy: “jeśli zablokujesz kogoś na Twitterze, czy on może zobaczyć twoje tweety.”

Poza tym, jeśli szukasz sposobów na zdobycie większej ilości followersów na Twitterze, odwiedź naszą stronę internetową.

Działanie blokowania 

Funkcja “Blokuj” odbiera zablokowanemu użytkownikowi wszystkie prawa dostępu do Twojego konta. Obejmuje to nie tylko Twoje tweety; nie będzie on mógł nawet wysyłać Ci wiadomości. W rzeczywistości, po zablokowaniu użytkownika, jeśli spróbuje on wejść na Twój profil, nie uda mu się to. “Na prośbę użytkownika zablokowano Ci możliwość śledzenia tego konta”. To jest dokładna wiadomość, która pojawi się przed nimi na ich ekranach. 

Jeśli chcesz ich zablokować, oto jak to zrobisz.

Użytkownicy aplikacji mobilnych

Krok 1: Odblokuj swój telefon i uruchom aplikację Twittera.

Krok 2: Po uruchomieniu aplikacji skieruj się do lewego górnego rogu ekranu telefonu.

Tknij raz w trzy stosy znajdujące się jeden na drugim.

Krok 3: Po lewej stronie pojawi się lista powiadomień. Stuknij w “Followers”, poprzedzone liczbą użytkowników, którzy Cię śledzą.

  • W przypadku, gdy użytkownik nie śledzi Cię, skorzystaj z opcji wyszukiwania na głównym kanale. Wygląda ona jak szkło powiększające. Stuknij w nią. 
  • Przed Tobą pojawi się strona wyszukiwania. Stuknij w pasek wyszukiwania. Pojawi się napis “Szukaj na Twitterze.”
  • Po prostu wpisz nazwę użytkownika i stuknij raz w jego profil. Interfejs aplikacji przekieruje Cię do ich profilu.

Krok 4: Po kroku 3, wyszukaj użytkownika, którego chcesz zablokować z listy “Naśladowców”. Stuknij w jego profil i przejdź do jego profilu.

Krok 5: Kiedy jesteś już na stronie ich profilu, przejdź do prawego górnego rogu.

Stuknij w “…”

Krok 6: Pojawi się lista opcji. Skieruj się w dół listy i stuknij raz w “Block @username”.

Krok 7: Aplikacja poinformuje Cię, że zamierzasz zablokować użytkownika. Stuknij w “Zablokuj”. 

Steps to know if others can see your Tweets if you blocked them
Poradnik na temat tego, czy jeśli zablokujesz kogoś na Twitterze, może on zobaczyć twoje tweety 4

Użytkownicy komputerów stacjonarnych, laptopów i komputerów MAC

Krok 1: Uruchom dowolną przeglądarkę, z której korzystasz. Wejdź na oficjalną stronę Twittera.

Krok 2: Jeśli nie jesteś jeszcze zalogowany, przejdź dalej i zaloguj się podając swoje dane uwierzytelniające.

Krok 3: Kiedy już będziesz na stronie głównej Twittera, przejdź do lewej części okna. Wybierz “Profil” z listy opcji, które są przed Tobą.

Krok 4: Wybierz opcję “Followers”, która pojawi się pod Twoim bio.

Krok 5: Wyszukaj użytkownika, którego chcesz zablokować i kliknij raz na jego profil.

Krok 6: Kiedy będziesz już na stronie ich profilu, kliknij na “…”. Będzie on znajdował się obok ikony wiadomości.

Krok 7: Wybierz “Zablokuj @username” z listy opcji klikając na nią. 

Po raz kolejny aplikacja poinformuje Cię o Twoich działaniach. Kliknij na “Zablokuj”.