how to delete twitter account

Media społecznościowe ukształtowały nowoczesną komunikację na wiele sposobów. Twitter, w odróżnieniu od innych platform, pozwala swoim użytkownikom na interakcję z kimkolwiek z dowolnego miejsca na świecie bez konieczności poznawania się nawzajem osobiście. Jest tak wiele, że idzie dalej i jest to normalne, aby być przytłoczonym czasami. Upewnij się, że rozumiemy całą nienawiść i negatywność, która przychodzi z wieloma platformami społecznościowymi i Twitter nie jest wyjątkiem.

 Niezależnie od przyczyny opuszczenia tej platformy, mamy kompletny przewodnik, jak zamknąć konto twitter.

 Ale…

 Przed usunięciem konta na Twitterze:

To jest mądre, aby dać drugie myśli o pozbyciu się konta. Oto kilka rzeczy, aby przyjrzeć się, zanim w końcu naciśnij przycisk, że usunąć:

  • Spójrz na korzyści z platformy i czy będą one ważone po usunięciu tego konta.
  • Spróbuj pozostać poza platformą przez jakiś czas i sprawdź, czy możesz to zrobić bez niej. Jest to jeden z najlepszych sposobów, aby wiedzieć, czy decyzja, którą podejmujesz, pasuje do Ciebie.
  • Utwórz kopię zapasową wszelkich dokumentów lub obrazów, które mogą być potrzebne z konta twitter przed ostatecznym usunięciem go.
  • Spójrz na ludzi, z którymi współpracujesz na platformie i sprawdź, czy masz ich kontakty.  Są ludzie, z którymi możesz chcieć porozmawiać w przyszłości; mądrze jest tylko dostać inne środki do komunikowania się z nimi. Tuż przed usunięciem konta zadaj sobie pytanie, czy istnieje ustanowiony kanał do rozmowy z nimi.

 Usuwanie konta

  Kiedy usuniesz swoje konto, będzie ono działać na tymczasowej gracji, w przeciwieństwie do innych platform społecznościowych, które oferują czasowe usunięcie. Oznacza to, że wsparcie dla Twittera reaktywuje Twoje konto, jeśli zalogujesz się w ciągu miesiąca i zapytaj o to.  Oto kroki, aby usunąć swoje konto twitter, jeśli nadal jesteś przekonany, że jest to najlepsza rzecz do zrobienia:

 Usuń swoje konto na pulpicie

  • Zaloguj się na swoje konto twittera w przeglądarce internetowej.
  • Kliknij na zdjęcie profilowe, a następnie ustawienia, aby otworzyć okno ustawień. 
  • Przejdź do ustawień i prywatności i kliknij “Dezaktywuj moje konto”.
  • Na ekranie pojawi się okienko z prośbą o ponowne wprowadzenie hasła do Twittera. Jest to ważny krok dla platformy w celu zidentyfikowania go jest usunięcie konta.

 Usuń swoje konto na systemie Android

  • W zależności od wersji aplikacji, którą posiadasz, kliknij na ikonę menu lub profilu, aby uzyskać dostęp do ustawień.
  • Przejdź do menu ustawień i prywatności i kliknij na konto.
  • Stuknij ikonę dezaktywacji konta.
  • Wprowadź hasło do konta, aby potwierdzić swoją tożsamość.
  • Stuknij przycisk dezaktywuj.

 Usuń swoje konto w systemie iOS.

  • Kliknij na ikonę profilu na górze ekranu.
  • Przejdź do ustawień i prywatności, kliknij na konto.
  • Stuknij w celu dezaktywacji konta.
  • Wprowadź swoje hasło, gdy zostaniesz poproszony o to, aby
  • Kliknij na dezaktywację, a następnie tak, aby pomyślnie dezaktywować

Jak wspomniano powyżej, Twoje konto zostanie usunięte po 30 dniach. Należy pamiętać, że wszystkie dane z poprzednich działań są przechowywane w bazie danych wyszukiwarki i nie zostaną usunięte nawet po trwałym usunięciu konta.

Recommended