How to Delete Your Twitter Account | VyprVPN
Jak usunąć swoje konto na Twitterze - wszystko, co musisz wiedzieć 3

Twitter jest jednym z najszybszych portali społecznościowych, jeśli chodzi o rozpalanie informacji. Wśród użytkowników znany jest także z tego, że jest niemal “pamiętnikiem”, ponieważ wielu używa tej platformy, by dać upust swoim emocjom, opowiedzieć o codziennych sytuacjach i podzielić się opiniami. Ale co zrobić, kiedy słynni stalkerzy zaczynają wchodzić w negatywne interakcje lub ciekawscy ludzie zaczynają sondować Twoje posty? Czy myślisz, że powinieneś usunąć swoje konto na Twitterze? Cóż, zastanów się jeszcze raz! W końcu potrzeba wielu dni i wielkiego wysiłku, by doprowadzić Twoje konto na Twitterze do tego, na jakim etapie rozwoju obecnie się znajdujesz.

Jeśli napotykasz na jakiekolwiek problemy lub podobne do tych wymienionych powyżej, jest inna opcja, by się ich pozbyć, niż usunięcie konta. Otóż, aby uniknąć snoopersów i mieć więcej wolności w swojej sieci społecznościowej, możesz zdecydować się na pozostawienie swojego profilu w trybie prywatnym.

Sytuacja taka zdarza się często w przypadku osób publicznych, które zazwyczaj nie mogą pozbawić się konta w sieci. Wszystkie platformy, takie jak Instagram, Facebook, TikTok itp. mają opcję, by zachować prywatność swojego profilu lub konkretnych postów.

Ponadto, nawet Twitter ostrzega, że jeśli doświadczasz problemów z kontem, takich jak brakujące tweety, nieprawidłowa liczba followersów lub osób, które śledzisz, podejrzane Direct Messages (DMs) lub możliwy kompromis konta (Twitter hacked), nic z tego nie zostanie rozwiązane przez dezaktywację i ponowną aktywację konta. Dlatego jedyną opcją, która pozostaje, jest usunięcie konta na Twitterze.

Proces ten jest prosty i szybki i może być wykonany zarówno z poziomu aplikacji mobilnej, jak i z poziomu komputera. W tym poście opisujemy sposoby, dzięki którym możesz ograniczyć dostęp do swoich tweetów. Robiąc to, zabezpieczysz swoje konto przed niepożądanymi użytkownikami i sprawisz, że Twoje tweety będą dostępne tylko dla użytkowników z Twojej sieci. Zaczynajmy!

Zrozumieć, co to znaczy dezaktywować lub usunąć konto na Twitterze

Delete / Deactivate Twitter Account on Android, iOS & Web
Jak usunąć swoje konto na Twitterze - wszystko, co musisz wiedzieć 4

Usuwanie jest procesem stopniowym. Po pierwsze, musisz dezaktywować swoje konto i nie logować się na nie przez 30 dni. Po tym okresie Twitter zacznie usuwać Twoje dane i tweety, co może zająć kolejny tydzień.

Jeśli w tym czasie uzyskasz dostęp do swojego konta, zostanie ono reaktywowane. Jeśli jednak potraktujesz to jako wyrzuty sumienia, to w porządku. W przeciwnym razie będziesz musiał ponownie wykonać poniższe kroki, jeśli naprawdę chcesz usunąć swoje konto;

Twoja nazwa użytkownika zostaje zamrożona na te 30 dni i nie może być używana na żadnym innym koncie. Jeśli chcesz udostępnić swoją nazwę komuś innemu, zmień ją przed dezaktywacją konta;

Jak mogę wyłączyć mój profil na Twitterze w komórce?

Otwórz aplikację, dotknij trzech małych pasków w lewym górnym rogu ekranu i wybierz “Ustawienia i Prywatność”;
Kliknij w “Prywatność i bezpieczeństwo” i aktywuj przełącznik “Chroń swoje tweety”;
I to wszystko! Twitter jest chroniony. Możesz również skonfigurować, czy chcesz, aby “ktokolwiek” mógł wysłać Ci wiadomość (DM) poprzez sieć społecznościową, czy też nie.
Podobnie możesz blokować lub wyciszać konta i słowa – to ostatnie jest interesujące, nawet jeśli chcesz uniknąć spoilerów jakiegoś serialu lub filmu.

Jeśli chcesz znosić przez przeglądarkę, proces jest prawie taki sam: wejdź na swoje konto za pomocą loginu i hasła > stuknij “Więcej” w menu bocznym > następnie “Ustawienia i prywatność > Twoje konto > Informacje o koncie > i “Chronione tweety”. Następnie po prostu aktywuj ochronę, a potem potwierdź czynność, stukając “Protect”.

Jak dezaktywować Twittera?

Mając to na uwadze, rozpocznijmy proces usuwania konta na Twitterze:

Zaloguj się na twitter.com na swoim komputerze lub skorzystaj z aplikacji mobilnej;
W prawym górnym rogu kliknij na swoje zdjęcie;
Następnie kliknij w Ustawienia i Prywatność;
Przewiń na sam dół i kliknij Dezaktywuj moje konto;
Przeczytaj uważnie informacje i kliknij OK, dobrze, dezaktywuj konto;
Wprowadź swoje hasło, aby potwierdzić proces;
To jest to! Twoje konto zostało dezaktywowane.

Jak trwale usunąć konto na Twitterze?

As we explained above, your Twitter account is automatically deleted 30 days after you deactivate it. There is no way to delete the account directly. It is important that you do not log into the account again from your computer or cell phone during this period. Otherwise, it will be reactivated after login. This also means that you can only have your account deactivated for up to 30 days, no longer than that.

To witamy…

Aby zmienić nazwę użytkownika lub adres e-mail, nie musisz dezaktywować swojego konta. Możesz je zmienić, kiedy tylko chcesz, w ustawieniach.

Aby używać nazwy użytkownika lub adresu e-mail na innym koncie, musisz najpierw zmienić je na inne nazwy użytkowników lub adresy e-mail na koncie, które chcesz usunąć i potwierdzić zmianę przed dezaktywacją. Dopiero wtedy będziesz mógł udostępnić tę nazwę dla nowego konta na Twitterze, również Twojego (lub nie). Twój email i nazwa użytkownika będą mogły być użyte na nowym koncie, jeśli zarejestrujesz się ponownie w ciągu 30-dniowego okresu dezaktywacji.

Jednak Twoje tweety lub profil mogą być dostępne w wyszukiwarkach jeszcze przez dłuższy czas. Twitter twierdzi, że nie ma kontroli nad treściami indeksowanymi przez wyszukiwarki takie jak Google czy Bing.

Zastanów się, zanim usuniesz swoje konto na Twitterze

Cóż, media społecznościowe w dzisiejszych czasach stały się trudną walką, zwłaszcza jeśli chodzi o zdobycie pozycji influencera. Poza tym, przyzwoita ilość czasu i wysiłku jest filarem sukcesu. Jeśli jednak zdarzają się sytuacje, takie jak nienawistne wypowiedzi, negatywne komentarze, kompromitacja profilu, czy nawet jakieś niefortunne wymioty słowne, czy naprawdę powinieneś zdecydować się na usunięcie swojego konta na Twitterze?

Czy nie sądzisz, że zabicie swojego Twitterowego “ja” byłoby raczej wyrzuceniem własnej ciężkiej pracy za kratki? Oczywiście, że tak! Zastanów się raczej nad usunięciem tych starych tweetów, które najbardziej ci przeszkadzały. W rzeczywistości istnieje wiele narzędzi, które pomogą Ci usunąć wiele tweetów naraz. Na przykład TweetDelete to aplikacja, która pomoże Ci usunąć wszystkie tweety sprzed określonej daty.

Rzeczywiście, usuwanie starych tweetów odciąża od szkód, ale przynajmniej możesz się uchronić przed ponownym pokonywaniem tych kilometrów w budowaniu bardzo angażującego konta na Twitterze. Jeśli jednak nadal chcesz usunąć swoje konto na Twitterze, postępuj zgodnie z wyżej wymienionymi krokami.

Na wypadek gdybyś zmienił zdanie, możemy Ci pomóc w zwiększeniu liczby Twoich obserwatorów na Twitterze. Chcesz wiedzieć jak? Skontaktuj się z nami już teraz!