image 397 Dowiedz się, co się dzieje, gdy wyciszasz kogoś na Twitterze
Dowiedz się, co się dzieje, gdy wyciszasz kogoś na Twitterze 3

Być może spotkasz się z sytuacją, w której śledzisz kogoś, ale nie popierasz jego tweetów lub treści, które zamieszcza. Być może ich tweety są zbyt częste lub nie są tym, co Cię interesuje. Jeśli ta osoba jest bliskim przyjacielem lub członkiem rodziny, nie ma możliwości zablokowania jej lub odfollowowania w obawie, że ją urazisz. 

Kiedy wyciszasz kogoś na Twitterze, nie widzisz już jego tweetów, ale nadal możesz go śledzić. Chcesz pozostać w kontakcie, ale bez konieczności zajmowania się ich tweetami przez cały czas. Jeśli to jest Twoja sytuacja, możesz wyciszyć tę osobę. 

what happens when you mute someone on Twitter
Dowiedz się, co się dzieje, gdy wyciszasz kogoś na Twitterze 4

Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, co się dzieje, gdy wyciszasz kogoś na Twitterze:

Kiedy wyciszasz kogoś na Twitterze, skutecznie usuwasz wszystkie jego tweety z Twojej osi czasu. Nie oznacza to, że zablokowałeś go lub odrzuciłeś jego aktywność. Nadal będziesz połączony z tym użytkownikiem, ale nie zobaczysz już jego tweetów na swoim kanale.

Osoba wyciszona będzie nieświadoma działania “mute”, co oznacza, że nie będzie wiedziała, że ją wyciszyłeś. Możesz też łatwo przywrócić jej wyciszenie w przyszłości, jeśli będziesz chciał cofnąć ten proces.

Jeśli wyciszyłeś kilka różnych kont, możesz uzyskać dostęp do tej listy poprzez ustawienia swojego konta.

Co powinieneś wiedzieć o wyciszaniu kont na Twitterze:

  • Możesz śledzić wszystkie wyciszone konta, a one będą śledzić również Ciebie.
  • Kiedy wyciszasz konto, nie oznacza to, że dana osoba nie może już wysyłać Ci wiadomości. Nadal będzie mogła wchodzić z Tobą w bezpośrednie interakcje.
  • Kiedy wyciszasz kogoś na Twitterze, nie będziesz otrzymywać żadnych powiadomień o aktywności na jego koncie.
  • Jeśli właściciel wyciszonego konta wspomni o Tobie (oznaczy Cię) lub zostawi odpowiedź, powiadomienia te pojawią się na Twoim koncie.
  • Wszystkie starsze tweety z wyciszonego konta znikną z Twojej osi czasu.
  • Jeśli wcześniej prowadziłeś rozmowę z wyciszonym kontem, które śledzisz, nadal będziesz mógł przeglądać swoje wiadomości. Nie przeczytasz jednak dyskusji z wyciszonego konta, którego nie śledzisz.
  • Jeśli nie śledzisz wyciszonego konta, a ono wysyła do Ciebie bezpośrednią wiadomość, powiadomienia nie pojawią się na Twoim koncie. Otrzymasz jedynie powiadomienia o tych wyciszonych kontach, które śledzisz, a które wspomną o Tobie w swoich konwersacjach. 

Jak wyciszyć kogoś na Twitterze:

  1. Wyciszanie konta na Twitterze z poziomu profilu: Ze swojego konta przejdź do konta użytkownika Twittera, którego chcesz wyciszyć. Przejdź do profilu i kliknij na ikonę Więcej. Wybierz opcję wyciszenia z listy rozwijanej. 
  2. Wyciszanie konta na Twitterze za pomocą Tweeta: Po zalogowaniu się na swoje konto otwórz tweet z konta, które chcesz wyciszyć. W tweecie dotknij ikony opcji. Z rozwijanej listy wybierz opcję “wycisz”.

Po kliknięciu na “wycisz” dla obu metod zobaczysz okienko potwierdzające Twoje działanie. Jeśli jesteś pewien swojej decyzji, możesz potwierdzić swoje działanie. Jeśli przypadkowo wcisnąłeś przycisk “wycisz”, możesz odwrócić proces, klikając na “cofnij”.

Jak zarządzać wyciszonymi kontami na Twitterze

Phone:

  • Zaloguj się na swoje konto na Twitterze
  • Kliknij na ikonę menu nawigacyjnego
  • Wybierz Ustawienia i Prywatność.
  • Przejdź do zakładki Prywatność i bezpieczeństwo.
  • Wybierz Bezpieczeństwo
  • Kliknij na Wyciszone konta.
  • Wyłącz wyciszone konta, klikając na ikony wyciszenia.

Desktop:

  • Zaloguj się na Twitter.com
  • Tknij na Więcej z menu nawigacyjnego
  • Wybierz Ustawienia i Prywatność.
  • Tknij na Prywatność i bezpieczeństwo 
  • Przejdź do Wycisz i zablokuj.
  • Tknij na Wyciszone konta.
  • Wycisz wyciszone konta klikając na ikony wyciszenia.

Jeśli chcesz zdobyć więcej polubień na swoim koncie na Twitterze, podążaj za tym linkiem.