To bardzo naturalne, że czujesz potrzebę usunięcia ludzi z listy swoich followersów. Powodów może być wiele, a może tak naprawdę nie angażujesz się już w życie tego konta.

Na szczęście istnieją proste i łatwe metody, dzięki którym możesz skutecznie pozbyć się każdego, kogo chcesz. Aby usunąć, nie będziesz wymagał od nikogo inicjatywy, by cię zablokował lub usunął swoje konto. Dlatego, aby nauczyć się tej umiejętności, kontynuuj czytanie naszego artykułu na temat jak usunąć followera na Instagramie.

Simple Steps to Remove Followers on Instagram

Usunięcie konta oznacza pozbycie się go na dobre. Odcinasz wszystkie więzi i żegnasz się z takim kontem. Jeśli Twoje konto jest “kontem prywatnym”, to konta, które usunąłeś nie mają już dostępu do Twojej zawartości.

Nie mają też dostępu do niczego, co publikujesz lub udostępniasz. Ale jeśli Twoje konto jest publiczne, to wszystko pozostaje bez zmian, tyle tylko, że nie zobaczą oni żadnych powiadomień o postach.

Mając to wszystko na uwadze, poniżej przedstawiamy kilka szybkich i łatwych kroków jak jak usunąć followera na Instagramie.

Krok 1:Naprzód uruchom aplikację Instagram na swoim telefonie.

Krok 2:Skieruj się do prawego dolnego rogu ekranu. Zobaczysz tam swoje zdjęcie na wyświetlaczu. Stuknij w niego.

Krok 3: W sekcji profilu Twojego konta stuknij w “Followers”. Znajdzie się on pomiędzy “Postami” a “Śledzącymi”

jak usunąć followera na instagramie

Krok 4: Gdy pojawi się lista Twoich followersów, możesz zdecydować się na przewijanie kont. Innym rozwiązaniem jest po prostu wyszukanie użytkownika/użytkowników na pasku “Szukaj followersów”.

usuń followera na instagramie

Krok 5: Kiedy w końcu znajdziesz konto, wystarczy, że klikniesz na “Usuń.”

Krok 6: Interfejs aplikacji poinformuje Cię, że druga strona nie będzie wiedziała, że ją usunąłeś. Kiedy już będziesz pewien, przejdź dalej i stuknij w “Usuń”, aby potwierdzić swoje działanie.

usuwanie followersów na instagramie

Wybierz swoją metodę ostrożnie

Jeśli zwlekałeś z usunięciem tego irytującego followera, możesz to zrobić teraz. Ale zanim przystąpisz do czyszczenia, upewnij się, że pamiętasz o kilku rzeczach. W przypadku, gdy nie jesteś pewien, czy naprawdę chcesz usunąć to konto, są inne sposoby.

Te inne metody polegają na “zablokowaniu” tego konta lub “ograniczeniu” jego dostępu do Twojego konta. Jeśli szukasz metod, aby zdobyć więcej fanów na Instagramie, odwiedź nas.

Moc ograniczania

W przypadku metody “Ogranicz”, znajduje się ona pomiędzy cechami “Usuń” i “Zablokuj”. W przeciwieństwie do “Usuń”, jeśli “Ogranicz” konto, aplikacja ukryje jego polubienia i komentarze.

Ale jednocześnie, w przeciwieństwie do “Blokady”, nadal będą mogli przeprowadzać interakcje. Jedyna różnica polega na tym, że nie będzie to dla ciebie widoczne. Podążaj za tymi prostymi krokami, aby użyć tej metody.

Krok 1: Tak jak zawsze, uruchom Instagram.

Krok 2: Przejdź do swojego profilu. I dotknij menu hamburgerowego, które wygląda jak trzy linie ułożone jedna na drugiej.

Krok 3: Stamtąd skieruj się na sam dół i kliknij w “Ustawienia”.

Krok 4: Gdy już tam będziesz, przejdź do zakładki “Prywatność”.

Krok 5: Na stronie “Prywatność”, pod “Połączenia”, zobaczysz “Konta z ograniczeniami”. Dotknij go.

Krok 5: Na stronie “Prywatność”, pod “Połączenia”, zobaczysz “Konta z ograniczeniami”. Dotknij Kiedy to się otworzy, zobaczysz listę wszystkich “Kont Zastrzeżonych”.

Krok 6: Teraz wszystko, co musisz zrobić, to przejść do “Szukaj” i poszukać konta do “Ograniczenia”.

Siła bloku

To block an account,

Użycie tej metody oznacza, że naprawdę chcesz się pozbyć tego konta raz na zawsze. To jak postawienie ultimatum temu kontu. Jest to najwyższy poziom zabezpieczeń, jakie Instagram oferuje swoim użytkownikom w celu ochrony ich prywatności.

Aby zablokować konto,

Krok 1: Przejdź na stronę “Szukaj” i wyszukaj konto, które chcesz “zablokować”.

Krok 2: Kiedy pojawi się strona ich profilu, przejdź do prawego górnego rogu. Stuknij w trzy kropki ułożone pionowo obok siebie.

Krok 3: Jak kilka opcji przesunie się od dołu strony, zobaczysz opcję “Zablokuj”. Naciśnij na nią.

Krok 4: Aplikacja da Ci dwie opcje “Blokuj”. Wybierz odpowiednią z nich i dotknij “Block. “Dotknij jej.

Zalecane