Je kunt veel redenen hebben om je YouTube kanaal niet meer te willen laten bestaan. Het goede nieuws is dat je je YouTube kanaal permanent kunt verwijderen. Als je je YouTube kanaal verwijdert, verdwijnt ook de bijbehorende inhoud op YouTube; dit omvat alle video’s, reacties, antwoorden, geschiedenis, afspeellijsten en berichten. Deze handige gids helpt je om je YouTube kanaal handig en gemakkelijk te verwijderen.

1.    Teken-in-op-het-YOUTUBE-kanaal-dat-je wilt-verwijderen

Om een YouTube kanaal te verwijderen, meld je aan op het YouTube account dat je wilt verwijderen met je e-mail en wachtwoord. De optie SIGN IN” staat in de rechter bovenhoek van je pagina.

Het verwijderen van je YouTube kanaal

2. Ga naar INSTELLINGEN

Als je eenmaal op je YouTube kanaal ingelogd bent, navigeer je naar het gebruikerspaneel linksboven. Onderaan dit paneel staat de optie “SETTINGS. GA NAAR INSTELLINGEN

1.    KLIK OP ‘ACCOUNTINSTELLINGEN’ EN GA NAAR OVERZICHT

Na naar instellingen te zijn gegaan, klik je op “Account“, en kies dan overzicht.

KLIK OP 'ACCOUNT INSTELLINGEN' EN GA NAAR OVERZICHT

4. SELECTEER ‘ADVANCED SETTINGS’ OPTIE

Nadat je de account optie gekozen hebt, kom je op een scherm met je account en linksboven een aantal opties. Tussen deze opties vind je een “Geavanceerde instellingen” optie. Ga naar deze optie.

Het verwijderen van je YouTube kanaal

5. SELECTEER ‘CHANNEL VERWIJDEREN’ EN AANMELDEN OP JE GMAIL ACCOUNT

Op de pagina ‘Geavanceerde Instellingen’

die voor je staat, staat onderaan een ‘Kanaal verwijderen’ optie. Kies deze knop. Dit vraagt je om in te loggen met het gmail account dat je oorspronkelijk gebruikte om je account aan te maken. Bedenk dat het verwijderen van je YouTube kanaal niet het Gmail account verwijdert dat ermee verbonden is. De inloggegevens worden gevraagd voor een verificatie/bevestiging van de gebruiker die dat account gebruikt.

6.    SELECT ‘I WANT TO PERMANENTLY DELETE MY CONTENT’

Nadat je je hebt aangemeld met je gegevens, kom je bij twee opties onder de kop ‘HIDE OF DELETE YOUR CONTENT FROM YOUTUBE‘. Deze opties zijn:

  • Ik wil mijn inhoud verbergen
  • Ik wil mijn inhoud permanent verwijderen

Omdat je motief is om de inhoud permanent te verwijderen, kies je de tweede optie. Je moet er echter absoluut zeker van zijn dat je je inhoud wilt verwijderen, want eenmaal verwijderd is er geen enkele manier meer om die inhoud terug te krijgen. Dit omvat al je geplaatste video’s, reacties en commentaren op die video’s, afspeellijsten, berichten en geschiedenis. Zorg er dus voor dat je 100% tevreden bent met het verwijderen van deze video’s en ze in de toekomst niet meer wilt zien, voordat je deze optie kiest.

7.    CHECK THE boxes TO CONFIRM YOU WANT TO DELETE YOUR CHANNEL

Als je er zeker van bent dat je je kanaal wilt verwijderen in de wetenschap dat er later geen mogelijkheid meer is om het ongedaan te maken, selecteer je de beide vakjes die onder het kopje ‘I want to permanently delete my content’ gepresenteerd worden om er zeker van te zijn dat je de gegevens wilt verwijderen. YouTube zal je op de hoogte brengen van de telling van het aantal video’s, afspeellijsten, abonnementen, abonnees, reacties, berichten, zoek/bekijk geschiedenis die verwijderd zullen worden.  

Naast deze worden ook je kanaalnaam en URL permanent van YouTube verwijderd. De uitklapbare optie legt duidelijk uit wat verwijderd wordt en wat uiteindelijk blijft staan.

Je YouTube kanaal verwijderen

8.    EINDELIJK, SELECT ‘DELETE MY CONTENT’

Als je je vakjes hebt aangevinkt, ben je helemaal klaar om op de ‘VERWIJDER MIJN CONTENT’ -knop te klikken. Dit is de laatste en laatste stap en je inhoud wordt opgeslagen om bij YouTube verwijderd te worden. Merk op dat door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid gegevens en andere procedures, de verwijdering van je kanaal niet onmiddellijk zal plaatsvinden. Het kan enige tijd duren voor het kanaal verwijderd is en voor het werkelijk verdwenen is. Sommige gebruikers die hun accounts eerder hebben verwijderd, hebben gemeld dat het proces ongeveer 30 dagen duurt.

9.    ZICHTBAARHEID VAN GEGEVENS

Het is al duidelijk dat alleen je Gmail account overblijft als je alle inhoud van YouTube hebt verwijderd. Zodra het YouTube kanaal verwijderd is, blijven de gegevens die ooit deel uitmaakten van je kanaal, bijvoorbeeld de watch time , in de samengevoegde rapporten staan. Deze watch time zal echter geen deel meer uitmaken van het verwijderde YouTube kanaal. Daar komt nog bij dat zelfs de URL en de naam van het kanaal niet zichtbaar zullen zijn op YouTube en voorgoed helemaal gewist zullen worden. Het zou ook niet doorzoekbaar zijn in YouTube Analytics.

10.    CONGRATULATIONS! JE YOUTUBE KANAAL IS VOOR EERLIJK VERWIJDERD.

Daar ga je, als je door de laatste en laatste fase van het verwijderen van al je inhoud van YouTube bent gekomen, is je YouTube account met succes verwijderd! Dit betekent dat je in de toekomst geen toegang meer hebt tot je account. Het verwijderen van je YouTube account betekent echter niet dat je geen van je favoriete video’s meer kunt bekijken. Net als elke gewone YouTube bezoeker kun je YouTube bezoeken en kijken naar al je favoriete drama’s, films en shows of iets anders dat je aanspreekt.

Je kunt altijd bij YouTube zonder dat je je telkens hoeft aan te melden als je iets wilt bekijken.

Je kunt je YouTube account permanent verwijderd hebben om een geldige reden, zoals leren hoe je video’s op een betere manier kunt maken en bewerken. Het kan ook zijn om een paar oude en niet-zo-goede opmerkingen te vermijden die je een paar jaar terug van je YouTube account maakte en waar je niet al te trots op bent. Wat je redenen ook zijn, het verwijderen van je YouTube account geeft je een schone lei om fris te beginnen. Het proces is vrij eenvoudig, maar de sleutel is dat je zeker bent van je beslissing, want het is onomkeerbaar!  

Al met al veel succes met het verwijderen van je YouTube kanaal!

Empfohlen