Hoe iemand je laten unfollowen op Twitter

Iemand blokkeren op Twitter is een manier om iemand je berichten niet meer te laten zien. Als je mensen van je Twitter account blokkeert, kunnen ze je niet meer volgen en zien ze geen tweets meer die je op je account plaatst. 

Vóór de meest recente update van Twitter over zijn blokkeerbeleid konden mensen nog steeds je openbare profiel bekijken en zich op de hoogte stellen van je berichten, zelfs als je ze blokkeerde. Maar door iemand van je account te blokkeren wordt hij of zij met de nieuwste Twitter update vrij letterlijk helemaal gedempt. Een andere toevoeging aan deze functie is dat de gebruikers die je geblokkeerd hebt niet kunnen zien of je ze geblokkeerd hebt of niet. 

Als blokkeren niet je bedoeling is, kun je gemakkelijk iemand je laten unfollowen op Twitter. Voorheen ging dat via een korte 2 stappen methode waarbij je ze eerst moet blokkeren en dan weer deblokkeren. Dit neemt alle sporen weg dat ze je ooit in de eerste plaats volgden.

Met het nieuwe blokkeerbeleid is dit de manier om iemand zover te krijgen dat hij je unfollowt op Twitter:

Hier is de oplossing om iemand je te laten unfollowen op Twitter:

Telefoon:

  • Open de Twitter app.
  • Log in op je Twitter account. 
  • Ga naar je profiel
  • Klik op instellingen
  • Kies uit de lijst de optie “beveiliging en privacy”.
  • Ga naar de optie die zegt “bescherm mijn tweets”.”
  • Ga naar het gebruikersprofiel/account dat je wilt unfollowen.
  • Tik op de optie die zegt “blokkeer”. Hiermee blokkeer je ze uit je lijst; ze zullen je dus automatisch ontvolgen.
  • Je kunt ze ook deblokkeren als je dat wilt. 
  • Als je besluit ze te deblokkeren nadat je het account geblokkeerd hebt, zorg er dan voor dat je tweets “onbeveiligd” zijn als je je toekomstige tweets openbaar wilt maken zodat kijkers ze kunnen zien.

Desktop:

  • Ga naar je profiel door op je gebruikersnaam te tikken, die bovenaan het scherm staat.
  • Klik op het tabblad volgers. Dit toont een lijst van al je volgers.
  • Zoek in de lijst naar de gebruiker die je wilt blokkeren/ontvolgen.
  • Klik op de drie stippen die rechts op de profielpagina verschijnen.
  • Tik op “blokkeer” naast hun gebruikersnaam
  • Wanneer het dialoogvenster verschijnt, kun je de actie bevestigen door op de knop te klikken waarop staat “Blokkeer”. Hierna kun je hun feed niet meer zien, en zij de jouwe niet meer.

Zonder-blokkeren:

Als je een van je volgers uit je volgerslijst wilt verwijderen maar hem niet permanent van je account wilt blokkeren, kun je de volgende stappen volgen:

  • Open de Twitter app.
  • Log in op je Twitter account. 
  • Ga naar je profiel
  • Klik op instellingen
  • Ga naar je volgerslijst.
  • Klik op het account dat je als volger wilt verwijderen.
  • Tik op de blokkeerknop in hun profiel en klik er dan nogmaals op om ze te deblokkeren. Het blokkeren en deblokkeren van gebruikers van je account zorgt ervoor dat jullie beiden elkaar automatisch unfollowen. 

In de toekomst, als je geen last meer wilt hebben van ongewenste volgers op je account, kun je je account op privé zetten. Op die manier heb je enige zeggenschap over wie je account wel of niet volgt. Gebruikers zullen je verzoeken moeten sturen om je te volgen, en jij kunt beslissen of je hun verzoeken wilt accepteren of niet. 

Als je meer Twitter volgers wilt krijgen, kun je er een aantal kopen door deze link te volgen. 

Recommended