WAT HAPPENS WHEN YOU BLOCK SOMEONE ON INSTAGRAM

 Alle sociale media platforms hebben privacy regels ingesteld. Er wordt geen melding gestuurd naar de persoon die geblokkeerd wordt. Daarom blijft, wanneer je een gebruiker in het bijzonder op Instagram blokkeert, de identiteit van het geblokkeerde individu vertrouwelijk. Blokkeren lijkt voor sommige mensen misschien een hardvochtige beslissing. De optie om het profiel van een persoon te muten is voor hen beschikbaar.

Kan-je-profiel-foto-en-bio-zien

Een geblokkeerde persoon kan je Profielfoto of Bio niet zien. Instagram volgt de privacyprocedures zeer strikt en discreet. Wanneer je iemand blokkeert, krijgt hij geen melding. Ze zullen echter niet in staat zijn je profiel vanaf hun account te doorzoeken. Mensen vertrouwen op deze blokkeerfunctie om pesterijen, die in de vorm van cyberpesten online op hun account voorkomen, te vermijden. Deze functie geeft hun precies dat. Om te zien of ze je geblokkeerd hebben, zoek je de persoon op vanaf het account van je vriend. Als je hun profiel kunt zien, is de kans groot dat je geblokkeerd bent.

Vorige Likes en Reacties

Soms ben je niet voorbestemd om met sommige mensen voor altijd vrienden te blijven. Instagram begrijpt dit en helpt de pijn te verzachten door alle eerdere likes en commentaren te verwijderen. Daarom kun je, door iemand te blokkeren, zijn bestaan uit je leven wissen (op sociale media, dat is). Dit komt echter met een keerzijde. Als je op een bepaald moment besluit de persoon te deblokkeren, worden zijn eerdere opmerkingen en “likes” niet hersteld.

Meldingen en tags

Dit is een populaire vraag die opkomt in de hoofden van mensen als ze zoeken naar wat er gebeurt voordat je iemand blokkeert op Instagram. Nadat je iemand geblokkeerd hebt, zullen ze geen contact meer met je kunnen opnemen, zelfs niet via de weg van taggen. Ze zullen je gebruikersnaam niet meer kunnen vermelden in posts; openbaar of privé. Het zal als een coole goocheltruc van jouw kant zijn. Zodra je ze op Instagram blokkeert, is het alsof je in incognito modus bent en onvindbaar.

je bent in incognitomodus en onvindbaar

Directe berichten

Directe berichten en Threads vernietigen zichzelf niet bij blokkeren. Instagram zal je echter niet toestaan ze te berichten. De persoon die je geblokkeerd hebt zal je ook geen directe berichten kunnen sturen. Door de blokkade zal Instagram die berichten niet aan je bezorgen, zelfs niet als je ze deblokkeert. Deze berichten zullen voor altijd verloren zijn.

Kunnen ze deel uitmaken van mijn kamer op Instagram?

Een geblokkeerde persoon zal geen lid kunnen worden van een kamer die door jou is gemaakt. Instagram zal je daad van het blokkeren van deze persoon opvatten als het verbreken van de banden met hem of haar. Instagram zal je niet toestaan hun activiteiten op Instagram te zien en beperkt je interactie met hen. Alleen de mensen die je volgt zullen de door jou gemaakte kamer kunnen betreden. Maak je daarom geen zorgen over die vervelende persoon die je lastig valt, Instagram heeft je gedekt. Deze veranderingen zullen je sociale media ervaring zo plezierig mogelijk maken.

WAT ZAL er gebeuren-met-de-groep-chats-waaraan-we-beide-deelnemen?

Wanneer je de berichtendraad opent, laat Instagram je weten dat een persoon die je geblokkeerd hebt in deze groepschat aanwezig is. Het geeft je ook de mogelijkheid de chat te verlaten. Ook deze stap is van Instagram’s kant van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je geen interactie hebt met mensen die je blokkeert. Als je echter de prompt accepteert en in de groepschat blijft, ontvang je berichten van de geblokkeerde persoon. Hiermee kunnen ze je niet rechtstreeks berichten sturen. Je zult alleen de berichten kunnen zien die die partij in de groep stuurt.

view-van-de-geblokkeerde-persoon

De geblokkeerde persoon krijgt toegang tot het profiel van de andere partij. Instagram zal hen naar een pagina leiden met de prompt “user not found” of “missing link error”. Eenmaal iemand op Instagram geblokkeerd, wordt het onmogelijk om contact met hem op te nemen. Instagram verbetert zijn privacy wetten regelmatig; het heeft de blokkeerfunctie enorm verbeterd. De afbeelding hieronder somt op wat de geblokkeerde te zien krijgt als hij je profiel probeert te vinden.

ze proberen je profiel te vinden.

Hoewel moet je nog steeds voorzichtig zijn. Een openbaar profiel hebben brengt ook het risico met zich mee dat het geblokkeerde deel sommige van je Instagram activiteiten kan zien, d.w.z. kijken naar je commentaren en tags, door op google te gaan zoeken. De oplossing voor dit probleem is echter om je profiel om te zetten van openbaar naar privé. Je kunt dit doen door de instellingen te veranderen via de zijbalk in de app. Omgekeerd, als je je publiek/privé instellingen niet wilt veranderen, kun je je gebruikersnaam veranderen, waardoor je profiel niet meer te vinden is.

Hoe-moet-je-iemand-blokkeren?

Dankzij Instagram is het een gebruiksvriendelijke toepassing. Het is eenvoudig en gemakkelijk om mensen die je niet aanstaan te blokkeren. De stappen om iemand te blokkeren bestaan uit:

  • Op de eerste plaats start je de Instagram applicatie op je telefoon
  • De tweede stap is het profiel van de persoon zoeken
  • Je ziet een driepunts-icoontje in de rechterbovenhoek. Klik erop.
  • Nadat je geklikt hebt, geeft het je opties, kies “Blokkeer”. Dit zal de gebruiker onmiddellijk blokkeren.
blokkeer de gebruiker onmiddellijk

Conclusie-op-blokkering

Dit artikel bespreekt alle vragen die opkomen als je iemand blokkeert of op het punt staat dat te doen. Een dialoog voeren over deze vragen is belangrijk. Leven in een werelddorp helpt ons om steeds met elkaar verbonden te blijven. Maar dit voorrecht kan ertoe leiden dat sommige mensen misbruik van je maken of je gewoon lastig vallen. Om deze redenen is het een zegen dat het blokkeren van iemand ons van zijn interactie verlost. Deze functie is ook geweldig omdat je er onbeperkt van de toepassing en al zijn functies mee kunt genieten.

Deze functie helpt om een veilige en vriendelijke omgeving te regelen. Om het gebruik te reguleren heeft Instagram een limiet ingesteld om overmatig blokkeren in 24 uur te voorkomen. Als je echter het gevoel hebt dat het account andere mensen lastig valt of oplichterij is, kun je het het beste melden.