Om het inloggen toegankelijker en handiger te maken, onthoudt Instagram al je afgemelde accounts. In plaats van al je inloggegevens opnieuw in te voeren, laat Instagram je als oude gebruiker meedoen met de knop “ga verder als”. Zolang je met hetzelfde apparaat op het account bent ingelogd, onthoudt Instagram je.

Deze functie kan zowel een zegen als een vloek zijn. In het ene geval maakt ze het je gemakkelijk om al je accounts te openen zonder tijd te verliezen. Anderzijds is er gevaar voor een inbreuk op de beveiliging van je account als het apparaat al je inloggegevens onthoudt, dus in principe kan iedereen je account binnenkomen als je maar minstens één keer vanaf het genoemde apparaat ingelogd bent geweest.

Dit artikel gaat over de vijf verschillende manieren over hoe je een herinnerd account op Instagram kunt verwijderen. 

Verwijder een herinnerd account op Instagram

Ingelogd:

Een herinnerde account op Instagram verwijderen.

Je kunt deze stappen gebruiken om een Instagram herinnerd account te verwijderen nadat je op de mobiele applicatie bent ingelogd.

  • Log in op je Instagram account.
  • Ga naar je profielpagina.
  • Tik op de menuknop die rechtsboven in het scherm staat
  • Ga naar de optie Instellingen.
  • Schuif naar beneden en tik op “Uitloggen.”
  • Dit zal een pop-up menu oproepen. Kies de optie die zegt je inloggegevens niet te onthouden.

Uitgelogd:

hoe kun je een herinnerd account op Instagram verwijderen.

Je kunt deze stappen gebruiken om een Instagram herinnerd account te verwijderen zonder in te loggen op de mobiele applicatie.

  • Lanceer de Instagram applicatie op je mobiele toestel
  • Dit vraagt om een scherm met alle accounts waarmee je je op dit toestel hebt aangemeld.
  • Klik op de drie verticale stippen die aan het eind van de gebruikersnaam van elk account staan.
  • Wanneer de pop-up verschijnt, tik je op “remove.”
  • Deze actie zorgt ervoor dat het account permanent niet meer verschijnt als je de Instagram app opstart.

Facebook

Je kunt deze stappen gebruiken om een Instagram herinnerde account die aan je Facebook account gekoppeld is te verwijderen.

  • Lanceer de Facebook app op je telefoon
  • Ga naar de menuknop rechts onderaan het scherm.
  • Scroll naar beneden tot het einde van de pagina en tik op “Instellingen en privacy.”
  • Klik uit de keuzelijst op de laatste optie die zegt “uitloggen.”

Deze methode werkt als je je Facebook en Instagram accounts aan elkaar gekoppeld hebt of als je Facebook al eerder gebruikt hebt om in te loggen op Instagram.

Het wissen van je gegevens

Je kunt deze stappen gebruiken om een Instagram herinnerde account te verwijderen zonder in of uit te loggen op een app.

Voor Android gebruikers:

  • Open Instellingen op je telefoon
  • Ga naar je apps op je instellingen.
  • Dit toont je de lijst van applicaties die je op je telefoon hebt.
  • Scroll erdoor en zoek Instagram
  • Klik op de optie Instagram.
  • Tik op de knop “opslag”
  • Van het scherm kies je de optie die zegt “wissen” of “gegevens wissen”.”

Voor iOS gebruikers:

  • Open Instellingen op je telefoon
  • Ga naar “Algemeen”
  • Scroll naar beneden en zoek “iphone opslag.”
  • Dit toont je de hoeveelheid gebruikte ruimte en de hoeveelheid resterende opslagruimte op je telefoon.
  • Scroll naar beneden en zoek de Instagram app
  • Klik erop. Dit roept een nieuw scherm op waar je een optie vindt om de app te “offloaden”. Dit verwijdert alle gegevens van je app, ook je ingelogde informatie.

Wijzig je wachtwoord

Je kunt deze stappen gebruiken als je een Instagram herinnerd account wilt verwijderen door je wachtwoord te veranderen. Als je je wachtwoord verandert, heeft de telefoon die je gebruikte om je wachtwoord te veranderen nog steeds je Instagram inloggegevens, maar alle andere apparaten die je eventueel gebruikt hebt om op dat account in te loggen worden uitgelogd.

  • Open de Instagram applicatie en ga naar je Instagram profiel.
  • Tik op de menu-optie bovenaan het scherm
  • Kies Instellingen.
  • Klik op Beveiliging.
  • Kies de optie die zegt “Wachtwoord.”
  • Tik in de spaties respectievelijk je huidige wachtwoord en je nieuwe wachtwoord in.
  • Klik om de wijzigingen op te slaan.

Het vergroten van volgers op Instagram was nog nooit zo eenvoudig. Volg deze link om meer te weten te komen!