instagram-screenshot-notificaties-all-you-need-to-know-1569923575.jpg

Instagram is een geweldig social media netwerk waarmee je foto’s en video’s kunt plaatsen. Zo kun je je dierbaren op de hoogte houden van wat er in je leven gebeurt en zien wat je vrienden en familie aan het doen zijn. Bovendien kun je motivatie putten uit accounts die uitstekende foto’s plaatsen en op de hoogte blijven van de lopende gebeurtenissen.

In de afgelopen jaren is Instagram enorm gegroeid, en het blijft zijn horizon verbreden. De applicatie voor het delen van foto’s is ver gekomen van ooit het meest geliefd voor reizigers die hun vakantiefoto’s deelden, tot het nu een breed scala aan influencers, merken, en adverteerders aan zich bindt. Hoewel je op berichten van verschillende gebruikers kunt reageren en liken, en kunt zien wie jouw berichten leuk vond en becommentarieerde, gebeurt een groot deel van de Instagram beweging anoniem. Je kunt niet weten of iemand je profiel heeft gezien, maar zou je wel kunnen zien wie een screenshot van je Instagram inhoud maakte?

Wanneer iemand een schermafbeelding maakt, meldt Instagram dat niet aan de gebruiker. In de afgelopen jaren kregen de makers van verhalen een melding over mensen die screenshots maakten. In 2018 werd deze functie echter afgeschaft vanwege Instagram’s belangrijke privacyprincipe. De verhaalfunctie van Instagram werd in augustus 2016 geïntroduceerd waardoor mensen teksten, korte video’s en andere berichten met hun volgers kunnen delen die de komende 24 uur zichtbaar zijn en daarna verdwijnen. Mensen omarmden deze functie met vreugde en vandaag zijn Instagram verhalen uitgegroeid tot een van de meest gebruikte en interactieve manieren om afbeeldingen en video’s te delen.  /p>

Om te voorkomen dat hun inhoud zonder toestemming gedeeld wordt, willen mensen misschien een melding voor schermafbeeldingen. Tijdens het doorbladeren kun je echter een indrukwekkende inhoud of foto vinden die je in je galerij wilt bewaren door een schermafbeelding te maken. Misschien sla je de inhoud op om die later te delen of wil je de informatie over de producten snel opslaan. Meestal aarzelen gebruikers om screenshots te maken in het geval dat Instagram de eigenaar waarschuwt. Laten we dat even ophelderen – volgens Instagram privacy issues 2020 worden screenshots niet gemeld. Wel krijg je een melding over het aantal weergaven en een aantal shares van Instagram. 

Instagram-notificatie-voor-screenshot-van-foto of-video-posts

De foto’s die we op Instagram feed of op de profielen van gebruikers zien zijn meestal veilig voor de meldingen voor schermafbeeldingen. Dit is hetzelfde voor schermopnamen-als iemand een schermopname begint te maken, krijgen we geen melding.

Instagram-notificatie-voor-screenshot-van-verhalen

Zoals eerder vermeld testte Instagram de functie die de gebruiker een melding stuurde over het screenshot dat iemand van zijn verhalen maakte, maar al snel werd deze functie verwijderd. In 2018 werd deze functie opgemerkt en tegen juni 2018 werd ze verwijderd. Daardoor kunnen vanaf juni 2018 alle gebruikers van Instagram onbekommerd screenshots of schermopnamen maken van de berichten, verhalen, enz. van andere gebruikers.

Instagram-notificatie-voor-screenshots-van-direct-berichten

Een direct bericht is een bericht met een foto of een video die je met je camera via de Instagram app vastlegt en dan rechtstreeks naar een van je vrienden stuurt. Voor een direct bericht geldt dat als een van je ontvangende vrienden een schermafbeelding maakt van de inhoud die je naar hem of haar stuurt, een schermafdrukmelding wordt gestuurd, zoals in het Hulpgedeelte van Instagram staat. Stuur je niet-verwijderende inhoud, zoals een bericht uit de feed, een hashtag of een willekeurige tekst naar iemand via een direct bericht en hij of zij maakt er een schermafbeelding van, dan volgt er geen melding voor zulke schermafbeeldingen.

Instagram notificatie voor screenshot van gebruikersprofielen

Het is ook veilig om gebruikersprofielen te screenshotten, net als individuele foto’s of videoposts, zonder ze daarvan op de hoogte te stellen. Meestal screenshotten mensen profielen als ze snel wat informatie willen opslaan die op hun pagina vermeld staat of enige contactinformatie uit hun bio zonder dat ze hen hoeven te volgen.

Je kunt je account eenvoudig privé maken als mensen een screenshot van je Instagram-inhoud maken als die screenshots je storen. Door dit te doen kunnen alleen je bestaande volgers en mensen wier volgverzoeken je accepteert een screenshot maken van de inhoud die je op je profiel deelt. Niet-volgers krijgen niets te zien van wat je al deelt of in de toekomst zult delen.

Derde-partij-app-meldingen voor Instagram-screenshots

Elke applicatie van derden gebruiken om meldingen voor schermafbeeldingen te krijgen is nutteloos, want het zijn totale oplichters of verouderde applicaties. Geen enkele applicatie kan je met succes de meldingen sturen over de schermafbeelding die iemand van je inhoud maakt, want er zijn strikte beperkingen die de Instagram API voor privacy oplegt aan wat applicaties van derden doen. Als zodanig moet je afzien van het installeren van zulke applicaties die beweren je de melding van screenshots voor Instagram te sturen. En als je zulke applicaties al geïnstalleerd hebt en de gegevens van je Instagram account verstrekt hebt, moet je de applicatie zo snel mogelijk van je Android of iOs schijf verwijderen. Voor de zekerheid moet je ook het wachtwoord van je Instagram account veranderen.

Instagram-notificatie-voor-schermopnamen

Instagram stuurt geen melding voor schermopnamen die iemand maakt, hetzij op je inhoud of op het profiel. Ook voor directe berichten krijg je geen melding als iemand die screenrecord. Voor het stiekem vastleggen van iemands verhaal op Instagram is het een soort maas in de wet, want iemand zal een scherm opnemen en dan later zoveel screenshots maken als hij wil.

Andere opties dan schermafbeeldingen

Om inhoud die je bevalt anders dan de verdwijnende inhoud in een direct bericht te bewaren kun je ook de volgende methoden gebruiken, anders dan een schermafbeelding:

Bladwijzers maken:

Door op het bladwijzer-icoon te tikken kun je de berichten of afbeeldingen die je leuk vindt op Instagram gemakkelijk opslaan in je archiefmap. De gebookmerkte inhoud is alleen door jou te zien (niemand anders kan het zien). Wanneer je maar wilt, kun je inhoud uit deze map zien of verwijderen. Je bladwijzer mislukt als de oorspronkelijke post wordt verwijderd.

Direct-berichten:

Je favoriete bericht kun je via een direct bericht versturen door het vliegtuig-achtige symbool aan te tikken naar de gewenste ontvanger. Je kunt het ook naar jezelf sturen, zodat je het bericht kunt openen en bekijken wanneer je maar wilt.

Je kunt een afbeelding of bericht dat je bevalt opslaan door op de drie puntjes te tikken en dan de optie Deel of Kopieer-link te kiezen waarmee je die link naar iemand anders kunt delen.

Om dit af te ronden, voor wie zich afvraagt of Instagram een melding zal sturen voor de schermafdruk op zijn inhoud, moet weten dat Instagram alleen een melding geeft voor verdwijnende inhoud die in een direct bericht wordt verzonden. Afgezien daarvan kunnen Instagram gebruikers elke inhoud die ze willen screenshotten om in hun galerij te bewaren. Het is echter onze ethische en morele plicht om de persoon die het plaatst te vragen voor we het elders delen.

Veiligheid en veiligheid van de gebruiker op sociale media netwerken zijn van het grootste belang. Bijgevolg is het belangrijk dat je buitengewoon voorzichtig bent met wat je plaatst. Bedenk verder dat we allemaal graag screenshots maken, maar toch hoeft niemand echt bekend te staan als een Story Screenshotter.