Als je op de hoogte bent van Instagram en zijn functies, dan zou je weten dat gebruikers nu anderen kunnen beperken. Maar mocht je dat niet zijn, dan staat je een ritje te wachten. Basisprincipe is dat gebruikers de toegang tot andere accounts kunnen beperken met betrekking tot hun profiel. Dat omvat berichten, status van activiteiten, en commentaar, naast vele andere dingen. Hier zijn dus de methodes over hoe te weten of iemand je beperkt op Instagram.
hoe te weten of iemand je beperkt op instagram

Hoe-te-kennen-als-iemand-je-beperkt op Instagram

Door een gebruiker te beperken, wil men een grens stellen aan de interacties die iemand met anderen kan hebben. Het is geweldig om gebruikers te vermijden die je niet echt kunt ontvolgen. Bij het plaatsen van beperkingen kan de andere partij je activiteitsstatus niet controleren. Ze kunnen ook niet lezen wat je in hun directe berichten stuurt. Maar het mooiste is dat al deze beperkingen omkeerbaar zijn. Op elk moment kun je het tij keren als je daar behoefte aan hebt. Verder kun je zelfs verhogen van Instagram reacties via onze website. Daarom is hier hoe je kunt weten of iemand je beperkt op Instagram.

Maak een nieuw account aan

Omdat je al vermoedt dat de andere partij je beperkt heeft, heeft het geen zin vanaf dat account te controleren. Vanaf hier zou je dus een nieuw account nodig hebben. Om een nieuw account te maken volg je deze stappen: Stap 1: Start de Instagram app Stap 2: Ga naar de rechter benedenhoek van je feed. Druk lang op het pictogram met je weergavefoto. Stap 3: Terwijl je dat doet, schuift van onder in je scherm een optie naar binnen. Tik op “Probeer een nieuw account.”
stappen om na te gaan of iemand je beperkt
Stap 4: Kies een gebruikersnaam voor jezelf en stel dan een wachtwoord in. Stap 5: Je kunt zelfs je telefoonnummer en e-mail ID toevoegen om je account nog veiliger te maken. Stap 6: Als dat achter de rug is, tik je op “Voltooi de aanmelding” Nu kun je zelfs het nieuwe account met je Facebook verbinden of contacten toevoegen. Zo niet, tik dan op “Skip”. Sla alles over, want het account is alleen bedoeld om te controleren of de gebruiker je beperkt heeft.

Ga door de commentaren

Stap 1: Zoek vanuit het nieuwe account naar de gebruiker. Houd in gedachten dat je alleen vanuit het nieuwe account kunt zoeken als het account van de gebruiker openbaar is. Bij privé accounts werkt het niet. Stap 2: Als je het account van de gebruiker openbaar maakt, tik je, als je hem gevonden hebt, op zijn profiel. Stap 3: Zodra je op hun profiel bent, ga je naar de post waarvan je je herinnert dat je er in het verleden commentaar op gaf. Het commentaargedeelte is het icoontje met een dialoogvenster, precies tussen de like en share knoppen. Stap 4: Als je in de commentaarsectie bent, zoek je naar je commentaar. Als die gebruiker je echt beperkt heeft, staan je commentaren van het hoofdaccount er niet meer bij.

Stuur een direct bericht

De tweede methode om te controleren of een gebruiker je op Instagram beperkt heeft, is controleren via directe berichten. Stap 1: Zoek vanuit je nieuwe account naar de gebruiker in de zoeksectie. Je bereikt het door eenmaal te tikken op het pictogram met een vergrootglas. Het staat vlak naast het IGTV icoon. Stap 2: Zodra de gebruiker die je zoekt op je scherm verschijnt, tik je op zijn profiel. Stap 3: Zelfs als hun account privé is, kun je ze toch een direct bericht sturen.
  • Als je eenmaal op hun profiel bent, ga dan naar de rechter bovenhoek. Tik op “…”
  • Tik op “Send Message.”
  • Type een willekeurig bericht en tik op “Send.”
In het geval dat hun account openbaar is, kun je gewoon op het vakje “Bericht” tikken. Na het verzenden van het bericht wacht je op antwoord. Ook al bestaat de kans dat ze helemaal niet antwoorden, toch is het het proberen waard. Als en wanneer je wel antwoord krijgt, zal dat je twijfels bevestigen dat ze je inderdaad beperkt hebben.

Vind-uit-door-activiteits-status

Een andere methode is het controleren van de activiteitsstatus van de gebruiker via je nieuwe account. Daarvoor moet je “Activiteitsstatus” aanzetten, onder “Privacy”, dat je vindt in het menu “Instellingen”. Je zou hun activiteit niet via je hoofdaccount kunnen bekijken als ze je beperkingen oplegden. Maar als je hun status kunt zien via het nieuwe account, hebben ze je hoofdaccount beperkt.