Denk je dat je op Instagram geblokkeerd bent door een van je volgers? Lees dit artikel om erachter te komen wie je op Instagram geblokkeerd heeft. Meer dan alleen een sociale netwerksite, is Instagram ook een platform om je bedrijf en merk te laten groeien. Je kunt op Instagram gemakkelijker een groter publiek voor je merk bereiken, omdat het wereldwijd zo populair is. Met Instagram kun je handig communiceren met je doelpubliek en je publieke imago vanaf de grond opbouwen. Met deze mate van populariteit is er veel ruimte voor kritiek, die soms nadelig kan zijn. Om ongunstige persoonlijke of maatschappelijke connotaties op een persoon of merk te voorkomen, heeft Instagram een functie gemaakt waarmee je accounts kunt blokkeren waarmee je niet geassocieerd wilt worden. Wanneer je op Instagram geblokkeerd wordt door een andere gebruiker, kun je hun berichten niet meer zien, geen commentaar meer geven, niet meer liken, of zelfs geen interactie hebben met het account. Om welke reden een account ook geblokkeerd wordt, Instagram laat je niet weten of je door een gebruiker geblokkeerd wordt. Er zijn echter verschillende stappen die je kunt ondernemen om erachter te komen of je geblokkeerd bent op Instagram.
hoe je kunt zien of iemand je geblokkeerd heeft in Instagram.
Dit artikel behandelt meer methoden over hoe je kunt zien of iemand je geblokkeerd heeft in Instagram.

Methoden om te ontdekken of je geblokkeerd bent op Instagram:

Zoek hun account op:

hoe te weten of iemand je geblokkeerd heeft in Instagram.
Als een Instagram gebruiker je blokkeert, zie je geen van zijn gegevens meer, ook al heeft hij een openbaar account. Als je het account opzoekt waarvan je denkt dat het je geblokkeerd heeft, verschijnt het niet in je zoekresultaten als ze een privé account hebben. Als het account openbaar is en in je zoekresultaten verschijnt, kun je nog steeds hun profielgegevens niet zien, zoals hun aanhang, aantal volgers, en een van hun berichten. In het feed gedeelte staat “No Posts Yet”, ook al staat het aantal plaatsen bovenaan de pagina. Soms kan het “geen gebruiker gevonden” tonen, wat betekent dat je account geblokkeerd kan zijn of dat de persoon zijn account verwijderd heeft.
hoe kom je te weten of iemand je geblokkeerd heeft in Instagram.
Je kunt ook een vriend vragen via zijn profiel naar het account te zoeken, en als de gegevens op hun account opduiken maar niet op de jouwe, is dat een zeker teken dat je geblokkeerd bent.

Controleer op een desktop/computer:

wie heeft je geblokkeerd in Instagram. Je kunt de Instagram link intypen gevolgd door “/gebruikersnaam van het account dat je probeert te vinden”. Als de zoekresultaten “Sorry, this page is unavailable” tonen, dan ben je geblokkeerd, of anders kan de persoon zijn account verwijderd hebben. Je kunt ook naar de incognitomodus gaan en de exacte zoekopdracht opnieuw doen. Als je in deze modus hun profiel kunt zien, dan ben je door de gebruiker geblokkeerd. Als je de vorm nog steeds niet kunt zien, betekent dat waarschijnlijk dat het account gedeactiveerd of verwijderd is.

Zoek naar gebruikersactiviteiten op andere accounts:

hoe kun je weten of iemand je geblokkeerd heeft in Instagram.
Je kunt zoeken naar eventuele likes of commentaren die ze op het account van een ander hebben achtergelaten. Als je de persoon allebei volgt, kun je deze lijst bekijken. Als je hun commentaar op de post nog steeds kunt zien, betekent dat dat ze je geblokkeerd hebben en het account niet verwijderd hebben. Om het zeker te weten kun je zelfs proberen in de commentaarsectie op hun gebruikersnaam te klikken en zien waar het naar doorverwijst. Als er staat “user not found” of “sorry, this page is unavailable”, ben je waarschijnlijk door de persoon geblokkeerd.

Zoek naar oude activiteit:

Je kunt oude reacties opzoeken die ze op je berichten kunnen hebben achtergelaten. Als de persoon je geblokkeerd heeft, zie je geen van hun opmerkingen op je berichten meer. Zelfs hun “likes” en directe berichten verdwijnen van je account.

Check your following list:

Als je geblokkeerd bent, verschijnen ze niet meer in je volgerslijst.

Status en verhaal-updates:

Wanneer een account je blokkeert, krijg je geen enkele van zijn status- of verhaalupdates te zien.

Directe berichtgeving:

ontdek wie je geblokkeerd heeft in Instagram. Als je door een account geblokkeerd wordt, kun je ze geen berichten meer sturen. Al je oude chats en berichten verdwijnen ook uit je inbox. Je ziet het pictogram voor directe berichten niet meer als je naar hun profiel gaat. Je kunt zelfs naar je groepschats gaan om te zien of hun berichten beschikbaar zijn. Als dat zo is, betekent dat dat je geblokkeerd bent. Zijn hun uitspraken zelfs in de groepschats niet beschikbaar, dan betekent het dat ze het account waarschijnlijk gedeactiveerd of verwijderd hebben. Bekijk deze video om meer te leren over hoe je kunt zien of iemand je geblokkeerd heeft op Instagram. Als je meer likes op Instagram wilt krijgen, kun je deze link volgen.