Miljoenen mensen gebruiken Facebook om met elkaar in contact te komen. Iedereen met een account op Facebook kan vriendverzoeken sturen en ontvangen en daarmee in contact komen. Hoe ontvriend je op Facebook werd tegenwoordig om verschillende redenen een veel voorkomende zoekactie. Enkele redenen voor deze actie zijn: 

  • Je vindt dat je account te veel mensen op de vriendenlijst heeft staan. 
  • Je hebt per ongeluk iemands verzoek geaccepteerd. 
  • Je wilt niet langer met bepaalde mensen verbonden blijven. 
  • Je vriendenlijst bevat enkele gedeactiveerde accounts. 

Dit zijn enkele van de vele oorzaken waarom we moeten weten hoe je vrienden op Facebook kunt ontvrienden. Natuurlijk kunnen we het bij iedereen doen wanneer we er zin in hebben. Voor deze actie zijn geen redenen nodig. Het is tenslotte ons persoonlijke account, nietwaar? We zouden zelf beslissen wie te houden en wie niet. 

hoe ontvriend je op Facebook

Ontvriend een account op Facebook: 

Zoals we al eerder zeiden, kan deze actie verschillende oorzaken hebben. Soms kan het ook het gevolg zijn van ongewenste aandacht. Acties als likes en commentaren op onze inhoud voelen geweldig. Maar wat als dat de grens overschrijdt? Maak je geen zorgen. Ontvriend zulke mensen gewoon. Vraag je je af wat er gebeurt als je iemand van je Facebook account ontvriend? Kijk maar eens: 

  • De persoon wordt dan uit je vriendenlijst verwijderd. Je bent er dan ook niet meer bij in hun netwerk. 
  • De persoon kan de inhoud die je privé plaatst niet meer zien. Hij of zij kan echter nog wel de openbare inhoud zien en je profiel lokaliseren. 
  • Of jij, of de ander moet opnieuw een vriendschapsverzoek sturen als je weer contact wilt maken. 
  • Deze actie is op twee verschillende manieren mogelijk – voor mensen op je vriendenlijst en voor gedeactiveerde accounts op dezelfde lijst. 

Ontvrienden van iemand op de lijst: 

Het volgende is het proces voor hoe ontvriend je op Facebook in eenvoudige stappen. 

  • Log in op je Facebook account op een toestel naar keuze. 
  • Ga naar het profiel van de gewenste persoon via je vriendenlijst of door zijn naam in de zoekbalk te typen. 
  • Je vindt een profielsymbool bovenin het venster als je hun profiel opent. 
  • Druk erop en klik op de optie ‘Ontvriend’ en klik op ‘Bevestig.’ 
Je vindt een profielsymbool bovenin het venster als je hun profiel opent.

Soms kan het gebeuren dat we de bedoelde accounts niet vinden via de zoekbalk van Facebook. Dit gebeurt als de gebruiker het account deactiveert. We kunnen gedeactiveerde accounts ook ontvrienden. 

Ontvrienden van een gedeactiveerd account: 

Gewoonlijk deactiveren mensen af en toe hun Facebook account. Het is alsof ze een pauze nemen van de sociale media. Als je te veel gedeactiveerde accounts op je profiel vindt, kun je ze op de volgende manier ontvrienden: 

  • Log in op je Facebook handvat op het apparaat van je voorkeur. 
  • Klik op het profielfoto-icoontje dat rechtsboven in het venster aanwezig is. 
  • Kies de optie ‘Vrienden’ uit alle getoonde keuzemogelijkheden.  
  • Zoek naar de naam van de persoon of scroll naar beneden en zoek hun account uit de lijst. 
  • Er staat een ‘…’ symbool bij elke naam van de persoon die in de lijst aanwezig is. Klik op het symbool naast het gewenste account en kies de optie ‘Ontvriend’. 

Facebook laat mensen niet weten wanneer je ze van je handvat ontvriend. Ze kunnen het echter wel weten als ze je profiel bezoeken of in hun vriendenlijst kijken. Ze kunnen ook een vriendschapsverzoek sturen als ze weer contact met je willen. Blokkeer de accounts als je sommige mensen helemaal wilt beperken. 

hoe ontvriend je op Facebook

Als je iemand blokkeert, kunnen ze niet met je communiceren via Facebook Chat en Messenger of je bellen. Ze kunnen je profiel ook niet vinden. Als je dat toch wilt, 

  • Ga naar de optie ‘Instellingen en privacy’ op je Facebook account. 
  • Selecteer ‘Instellingen’ en klik op ‘Blokkeren’ uit het links aanwezige menu. 
  • Ga naar het onderdeel ‘Gebruikers blokkeren’ en voer de profielnaam in die geblokkeerd moet worden. 
  • Klik op ‘Blokkeren’ en bevestig hetzelfde. 

Hetzelfde kunnen we ook doen door direct het profiel van de persoon te openen, op het ‘…’ icoon naast de omslagfoto te klikken, en op ‘Blokkeren’ te drukken. Je kunt deblokkeren wanneer je maar wilt. 

Recommandé