Facebook is een open platform voor mensen om met elkaar in contact te komen. Het biedt onderdak aan miljoenen gebruikers uit alle delen van de wereld. Soms kunnen sommige mensen het platform misbruiken en je storen. Natuurlijk wil je weten hoe je iemand op Facebook kunt blokkeren. /p>

Iemand blokkeren betekent dat je hem beperkt in het bekijken van je inhoud. Wanneer je iemand blokkeert, kunnen ze niet 

  • Je berichten op Facebook bekijken. 
  • Je in een foto, commentaar of bericht taggen. 
  • Een gesprek met je voeren op Facebook en Messenger. 

Hoewel blokkeren niet alle gesprekken kan beperken. Het kan nog steeds gebeuren in Facebook groepen en andere apps. Als je iemand blokkeert, kun je geen gesprek met hem of haar beginnen via het platform. Je kunt ze ook niet aan je netwerk toevoegen. Hier is hoe blokkeer je iemand op Facebook

hoe blokkeer je iemand op Facebook

Blokkeren op Facebook: 

Zoals we al eerder zeiden, beperkt het blokkeren van iemand op Facebook hem of haar in het bekijken van je profiel, leuk vinden van de berichten, en andere acties. Hieronder staan de stappen voor hoe je iemand op Facebook kunt blokkeren op verschillende manieren: 

  1. Blokkeren via je profiel: 

Een persoon blokkeren kan op twee verschillende manieren. De meest gebruikelijke methode is iemand blokkeren via je Facebook handvat. Het proces wordt hieronder gegeven: 

  • Log in op je Facebook account en ga naar de pijl (drop-down) die rechtsboven in het venster aanwezig is. 
  • Klik op ‘Instellingen en Privacy’ en ga naar het gedeelte ‘Instellingen’. 
  • Ga naar het menu aan de linkerkant en kies ‘Blokkeren.’ 
  • Selecteer het gedeelte ‘Gebruikers blokkeren’. Hierna verschijnt een dialoogvenster waarin je de naam moet invoeren van de persoon die je wilt blokkeren. 
  • Kies het specifieke profiel uit alle getoonde opties en klik op ‘Blokkeren.’ 
  • Bevestig hetzelfde en voltooi het proces. 

Als je via deze methode niet het juiste profiel kon vinden, kun je het hieronder gegeven proces volgen. 

  1. Blokkeren via hun profiel: 

Soms vinden we verschillende mensen met gelijkaardige gebruikersnamen. Of, we vinden misschien niet de bedoelde account als we de naam intypen in de rubriek ‘Blokkeer gebruikers’. De volgende methode komt in zulke gevallen van pas. 

  • Log in op je Facebook handvat en ga naar het profiel dat je wilt blokkeren. 
  • Op hun omslagfoto naar rechtsonder vind je een ‘…’ icoon. Klik erop, en je vindt verschillende opties. 
  • Kies de optie ‘Blokkeren’ en bevestig hetzelfde. 

Blokkeren-gesprekken-en-berichten: 

De hierboven genoemde processen beperken de communicatie tussen mensen in belangrijke mate. Je kunt ook iemand blokkeren om je via het platform te bellen en te sms’en. Zo kunnen ze niet met je chatten via Facebook Chat en Messenger. Ook kunnen ze je niet via Facebook bellen. Ze kunnen echter wel alle inhoud zien die op je tijdlijn geplaatst wordt. Hieronder volgt de werkwijze om iemands oproepen en berichten op Facebook te blokkeren: 

  • Ga naar Facebook Messenger en log in met je inloggegevens. 
  • Klik op het chat-icoon en open het gesprek van de persoon die je wilt blokkeren voor chats. 
  • Er staat een pijltje omlaag symbool bovenaan de chat. Klik erop. 
  • Kies de optie ‘Blokkeren’ en kies ‘Berichten en gesprekken blokkeren’ uit de lijst. 
  • Bevestig de actie door op ‘Blokkeren’ te klikken.’ 
hoe blokkeer je iemand op Facebook

Neem een pauze van iemand op Facebook:  

Het komt zo voor dat we iemands profiel niet zouden willen zien. Niet noodzakelijk dat we al zulke accounts moeten blokkeren. In plaats daarvan kunnen we een pauze van ze inlassen. Als in, je voegt ze toe aan je beperkte lijst om hun acties te beperken. Hier is hoe: 

  • Log in op je Facebook account en ga naar het profiel van de gewenste persoon. 
  • Klik op het profiel-icoon dat bovenaan het profiel aanwezig is. 
  • Klik op de optie ‘Vriendenlijst bewerken’ en kies ‘Beperkt.’ 

Als je iemand beperkt, kan hij of zij alleen je informatie zien die in het openbaar gedeeld wordt. Ze blijven je vrienden op Facebook, maar kunnen niets zien dat niet openbaar is op je profiel. 

Recommandé