We komen vaak situaties tegen waarin we even een pauze van alles nodig hebben. Sociale media is de eerste gedachte wanneer zulke scenario’s zich voordoen. Natuurlijk denken mensen eerder aan het deactiveren van hun handles dan aan iets anders. Dus, het zoeken naar hoe Facebook account deactiveren is tegenwoordig heel gewoon. 

Facebook is een veelgebruikte sociale netwerksite met miljoenen gebruikers. Bijna iedereen om ons heen heeft waarschijnlijk een Facebook account. Ook is Facebook een van de meest happening platforms met constante updates zoals commentaren op berichten, vind-ik-leuks, en meldingen. Tijdelijk van dit platform afblijven is geen slechte zaak. Dus, hier is een kijkje in hoe je Facebook account deactiveren en wat er daarna gebeurt. 

hoe Facebook account deactiveren

Een account op Facebook deactiveren

Een account op Facebook deactiveren betekent meestal dat je het account een tijdlang uitschakelt en weer inlogt wanneer dat nodig is. Telkens wanneer iemand deze actie uitvoert, is je account onderhevig aan de volgende aspecten. 

  • Jouw profiel is voor niemand zichtbaar. 
  • Enige informatie zoals berichten tussen vrienden is zichtbaar. 
  • Mensen in je netwerk zien je nog wel in hun vriendenlijst. 
  • Elke pagina die volledig door jou beheerd wordt, wordt ook gedeactiveerd. 

Je kunt er ook voor kiezen om Facebook Messenger actief te houden terwijl je Facebook account gedeactiveerd is. Als je ingelogd bent op Messenger, kun je genieten van het volgende: 

  • Chatten met vrienden op Messenger. 
  • Je beeldschermfoto wordt zichtbaar in je Messenger gesprekken. 
  • Anderen kunnen berichten naar je sturen. 

Stappen om Facebook-account te deactiveren

Je kunt elk apparaat gebruiken om je account te deactiveren. Hieronder volgen de stappen voor hoe Facebook account deactiveren. 

  • Klik op de uitklappijl rechtsboven in het venster nadat je op je account bent ingelogd. 
  • Ga naar het menu ‘Instellingen’ vanuit de optie ‘Instellingen en privacy’. 
  • Ga naar het menu naar links en kies de optie ‘Je gegevens’.  
  • Selecteer de optie ‘Deactiveren en verwijderen’ en kies ‘Account deactiveren.’ 
  • Volg de instructies nadat je op ‘Doorgaan naar Account Deactiveren’ hebt gedrukt en voltooi het proces. 

Deactivatie vs Verwijdering

Mensen verwarren op Facebook meestal deactivering en accountverwijdering. Beide zijn totaal verschillend. Deactivering is een tijdelijke sluiting, terwijl verwijdering een permanente zaak is. Bij deactivering kun je inloggen op je account wanneer je er zin in hebt en het verder gebruiken. 

Het verwijderen van een account is onomkeerbaar. Je verliest alle inhoud zoals berichten en de hele informatie van je account bij het verwijderen ervan. Facebook geeft echter een bepaalde vensterperiode om het verwijderingsproces te annuleren. Na deze periode kan het niet meer ongedaan gemaakt worden. Als je je Facebook account definitief wilt verwijderen, 

  • Log op elk apparaat in op Facebook en druk op de uitklappijl in de rechterbovenhoek. 
  • Kies ‘Instellingen en privacy’ en ga naar het menu ‘Instellingen’. 
  • Ga naar ‘Je gegevens – Deactiveren en verwijderen. ‘ 
  • Hier moet je ‘Account verwijderen’ kiezen en doorgaan naar ‘Doorgaan met verwijderen.’ 
  • Bevestig het proces door je profielwachtwoord in te voeren en klik op ‘Doorgaan.’ 

Het proces voor deactiveren en verwijderen is bijna hetzelfde. Het verschil zit in het kiezen van de optie Account deactiveren voor de eerste en de optie Account verwijderen voor de tweede. 

hoe Facebook account deactiveren

Heractiveren van een account

Zoals we al eerder zeiden, kun je een account reactiveren wanneer je maar wilt, in geval van deactivering. Hieronder volgt de werkwijze voor het reactiveren van een Facebook account. 

  • Log in op je account met dezelfde referenties die je gebruikte om het account te deactiveren. 
  • Heb toegang tot ofwel het e-mail ID ofwel het mobiele nummer dat bij je account hoort. 
  • Je kunt een stukje informatie ontvangen dat met de bevestiging te maken heeft. Voer die ook in waar dat gevraagd wordt (indien nodig) en volg de instructies. 

Hierna krijg je weer volledige controle over je account. Alles blijft zoals je het achterliet. Als er een pagina aan je account verbonden is en jij bent de enige die die pagina bezoekt, kun je die ook weer activeren. 

Recommandé